Miért motiválatlanok a munkavállalók?

Az utóbbi időben több vezetővel, cégtulajdonossal is találkoztam, akik arról számoltak be, hogy nehéz motiválni az alkalmazottaikat. 
Tapasztalataink alapján ennek a problémának a megoldásában az első lépés, hogy a cég világos jövőképpel, stratégiai célokkal rendelkezzen. Ennek hiányában a munkavállalók cél nélkül bolyongnak a szervezetben, így nem is csoda, ha motiválatlanok. 

Egy egyszerű gyakorlattal bármelyik cégvezető megnézheti, látják-e a beosztottak, hogy miért is dolgozik a szervezet, milyen célokat szeretnének közösen elérni a csoporttal. 




  1. Hívjunk össze minden munkavállalót, vagy a kulcsfontosságú pozícióban lévő alkalmazottakat.
  2. Osszunk ki mindenkinek egy üres kártyalapot.
  3. Kérjük meg a munkatársakat, hogy írják fel a saját egymondatos válaszukat a következő kérdésre: Mi a cég (szervezet) célja? 
  4. Gyűjtsük össze a kártyákat, és egy csendes helyen hangosan olvassuk fel magunknak a válaszokat.
  5. Vizsgáljuk meg mennyire hasonlóak vagy különbözőek a válaszok. 
  6. Legyünk kritikusak! Tapasztalataink szerint sokszor a cégek csak vágynak az összehangoltságra, a küldetés tudatra, de a gyakorlatban nem látszik ennek a hatása. 
  7. Ha a válaszok hasonlóak, akkor az alkalmazottak motivációjának problémáját nem itt kell keresni, így máris egy lépéssel közelebb kerülhet a probléma okának feltárásához. 
  8. Ha a válaszok különbözőek, akkor keresse fel munkatársainkat, akik szervezetre szabottan tudnak segítséget nyújtani a munkavállalók motivációs problémájára. 
 
                     Új év, új kihívások, új célok! Sok Sikert Kívánunk Minden Kedves Partnerünknek!
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!