Hiányzik a szakképzett munkaerő? Megoldható!

Napjainkban a Dél- Alföldi régió vállalatai arról számolnak be, hogy kevés az olyan „szaki”, aki elérhető lenne. Sok cég küzd a szakképzett munkaerő hiány problémájával. Emiatt az emberi erőforrás gazdálkodás hatékony felhasználása a jövőben az egyik kitörési pont lehet a cégek számára, a versenytársakkal folytatott harcban. Sokszor viszont rengeteg energiájukba kerül a cégvezetőknek, hogy megtalálják és bevonzzák a számukra legideálisabb jelölteket.
Annak érdekében, hogy az emberi erőforrás gazdálkodás hatékonyan működjön és a szakképzett munkaerő hiány elkerülhető vagy kezelhető legyen, érdemes a következőket átgondolni.

Ha Ön a következő pontokra IGENnel felel, akkor Önnek hosszú távon nem fog gondot okozni a megfelelő szakember gárda biztosítása. 


  1. A szervezet rendelkezik megfelelő toborzási és kiválasztási folyamatokkal, szabályozásokkal.
  2. A munkakörök megfelelően definiáltak, a szervezet pontosan tudja, melyik munkakörben, milyen szakemberre is van szükség. Az is világos, hogy a jelölt, milyen ismeret- és tudás szinttel rendelkezzen. 
  3. A toborzási folyamat megfelelően átgondolt és szabályozott. A toborzási technikák tudatosan vannak kiválasztva. 
  4. A szervezet használ különböző kiválasztási eszközöket, és azokat hatékonyan alkalmazza (interjútechnika, kiválasztási tesztek, munkapróba feladatok, képesség - és készségmérő feladatok, intelligencia - vagy személyiségtesztek). 
  5. A szakemberek utánpótlása biztosított, a szervezet rendelkezik hosszú távú megoldási tervvel a pótlást illetően.
  6. Létezik megtartó erő a szervezeten belül, a karrierterv és előrelépési lehetőségek átgondoltak.
  7. Ehhez kapcsolódó képzési és fejlesztési tervvel is rendelkezik a cég. Meghatározott, hogy melyik munkakörben, milyen ismeretanyag elsajátítása szükséges vagy mely kompetenciák fejlesztése fontos és ez illeszkedik a cég stratégiai tervébe. 
  8. A szakemberek rendszeresen kapnak visszajelzést a munkájukról és arról, miben szükséges még fejlődniük. Egyénileg is kidolgozott karrierterv áll rendelkezésre.

Ha Ön, több pontban NEMmel felelt, akkor a szakképzett munkaerő hiányának megelőzéséért vagy kezeléséért még sokat tehet! Partnereink olyan vállalatok, akik felismerték, hogy az emberi erőforrás gazdálkodás hatékony működtetése kulcsfontosságú a versenytársakkal szemben folytatott harcban. 

Kérje INGYENES szervezeti feltérképezési lehetőségünket, a szakképzett munkaerő hiány problémájának kezelésére. 
Forduljon hozzánk bizalommal!
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!