HR rendszerfejlesztés

Egy 2007-es vizsgálat szerint a vállalat teljesítménye növekszik a HR gyakorlatok alkalmazásával. A szervezet tudás- és készségszintjére is pozitív hatással van, ebből következően a szervezet rugalmasabban reagál a környezet változásaira (pl. létszámrugalmasság: alvállalkozók alkalmazása, költségrugalmasság: teljesítmény utáni bérezés). A szervezet céljainak megvalósulása érdekében a vezetők célokat tűznek ki az alkalmazottaik számára a munkavégzés kapcsán, ezeket a célokat mérőszámokkal lehet nyomon követhetővé tenni. A mutatószámok segítségével a mérést követően az eredményekből látható, hogy szükség van-e változtatásra, és ha igen, mely pontokon. Több tanulmány igazolja, hogy egy kis cég  HR szakember alkalmazásából profitálhat, sőt a növekedésében is sokat segíthet. A költségvonzata miatt a vezetők nem gondolnak erre, pedig a cég céljainak elérésére fókuszálhatnának ezzel, emiatt is alkalmaznak a nagyvállalatok is HR osztályokat.

 


Vállalom: 

  • Szervezetdiagnosztika, dolgozói elégedettség mérése:  az aktuális szervezeti működés felmérése és értékelése, az erősségek és a gyenge pontok meghatározása, a szervezetben dolgozó munkavállalók megelégedettségének vizsgálata.
  • Munkakörtervezés, elemzés, értékelés: munkakörök kialakítása, munkaköri leírás készítése, elemzése, felülvizsgálata, melynek segítségével összhang teremthető a szervezeti célok, a megfelelő optimális teljesítmény és a dolgozói elégedettség között.
  • Toborzás, fejvadászat, álláshirdetés: segítségnyújtás a legmegfelelőbb jelöltek felkutatásában, nagyobb létszámú felvételben, vagy egy-egy speciális munkakörre megtalálni a legmegfelelőbb jelöltet.
  • Kiválasztás: munkaerőszűrés különböző mérőeszközökkel, pszichológiai tesztekkel, képesség és készség tesztek felmérésével, Assessment Center – kiválasztási nap kialakítása, levezetése és értékelése.
  • Teljesítményértékelő- és ösztönzési rendszer kialakítása, fejlesztése, támogatása: a vállalati teljesítményértékelési rendszer kidolgozása és ez alapján segítségnyújtás az ösztönzési rendszer kidolgozásában. 
  • Képzési terv összeállítása: a vállalati képzési rendszer felállítása, mely segítség a hosszútávú fejlesztési programok kidolgozásában. 
  • Utánpótlás nevelés: a kiemelt munkakörökre utánpótlás nevelési terv elkészítése és támogatása
  • Kompetenciaértékelés szervezeti szinten, munkakörre vagy személyre szabottan.
  • HR feladatok kiszervezésében: külső működtetésében is segítséget nyújtunk, ha nincs lehetőség egy HR szakember állandó alkalmazására, de a HR feladatokat szeretné hatékonyan működtetni. 

 

Forduljon hozzám bizalommal a szervezetére szabott ajánlatunkért. 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!