Blog

Mitől boldog egy párkapcsolat?

A Personal Relationships-ben nemrégiben megjelent tanulmány szerint, ha elnézőbbek vagyunk önmagunkkal szemben, boldogabb lesz a párkapcsolatunk is. Ami jó hír, hiszen az önegyüttérzés fejleszthető.

Bővebben

Perfekcionizmus-áldás vagy átok?

A pszichológiai konzultációk alkalmával egyre többször tapasztalom, hogy a hozzám fordulók, az élet minden területén szeretnének 100%-osan teljesíteni, vagy ha lehetne, akár 110%-osan. A tökéletességre törekvés, vagy más néven perfekcionizmus esetén, magas elvárásokat támasztunk magunkkal szemben.

Bővebben

A hiperérzékenyek 10 tulajdonsága a munkahelyen

 

A lakosság körülbelül 20%-a hiperérzékeny. Ők azok, akik például az új helyzetekhez, kihívásokhoz nehezebben alkalmazkodnak, mert érzékenyebben reagálnak a külső ingerekre.

Bővebben

Boldogságparadoxon

Mindenkinek ismerős, hétköznapi dilemma lehet a következő helyzet: egy hosszú, fárasztó hétköznap után, másra se vágyni, mint lepihenni a kanapéra. Eközben persze azon vívódni, mennyi más hasznos dologgal is el lehetne tölteni az időt.

Bővebben

A magyar lakosság több, mint felének nincs önbecsülése! (byPálferi)

Az önbecsülés egy mély, alapvető viszony önmagunkhoz, másokhoz és a világhoz. A múltbéli tapasztalatok, sikerek, kudarcok és a környezeti hatások, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy milyen lesz valakinek az önbecsülése. Forrását tekintve lehet külső és belső önbecsülésünk is, amelyekből 4 kategória alakítható ki.

Bővebben

Pszichológiai konzultáció menete

pszichológiai konzultáció Békéscsabán zajlik, illetve igény esetén online. A beszélgetés a jövőre irányul, megoldásokat keres konkrét problémákra. Lehetőség van az elakadások gyökerére is rápillantani, de a cél a problémák mielőbbi megoldása.
Ez a fajta kapcsolat lehetőséget teremt arra, hogy a pszichésen egészséges emberek saját erőforrásaikat hatékonyabban kiaknázzák. A pszichológus segíthet abban, hogy új nézőpontból tekinthessen saját élethelyzetére, rálásson problémái megoldására.

Bővebben

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!