Blog

Perfekcionizmus-áldás vagy átok?

A pszichológiai konzultációk alkalmával egyre többször tapasztalom, hogy a hozzám fordulók, az élet minden területén szeretnének 100%-osan teljesíteni, vagy ha lehetne, akár 110%-osan. A tökéletességre törekvés, vagy más néven perfekcionizmus esetén, magas elvárásokat támasztunk magunkkal szemben.

Bővebben

A hiperérzékenyek 10 tulajdonsága a munkahelyen

 

A lakosság körülbelül 20%-a hiperérzékeny. Ők azok, akik például az új helyzetekhez, kihívásokhoz nehezebben alkalmazkodnak, mert érzékenyebben reagálnak a külső ingerekre.

Bővebben

Boldogságparadoxon

Mindenkinek ismerős, hétköznapi dilemma lehet a következő helyzet: egy hosszú, fárasztó hétköznap után, másra se vágyni, mint lepihenni a kanapéra. Eközben persze azon vívódni, mennyi más hasznos dologgal is el lehetne tölteni az időt.

Bővebben

A magyar lakosság több, mint felének nincs önbecsülése! (byPálferi)

Az önbecsülés egy mély, alapvető viszony önmagunkhoz, másokhoz és a világhoz. A múltbéli tapasztalatok, sikerek, kudarcok és a környezeti hatások, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy milyen lesz valakinek az önbecsülése. Forrását tekintve lehet külső és belső önbecsülésünk is, amelyekből 4 kategória alakítható ki.

Bővebben

Pszichológiai konzultáció menete

pszichológiai konzultáció Békéscsabán zajlik, illetve igény esetén online. A beszélgetés a jövőre irányul, megoldásokat keres konkrét problémákra. Lehetőség van az elakadások gyökerére is rápillantani, de a cél a problémák mielőbbi megoldása.
Ez a fajta kapcsolat lehetőséget teremt arra, hogy a pszichésen egészséges emberek saját erőforrásaikat hatékonyabban kiaknázzák. A pszichológus segíthet abban, hogy új nézőpontból tekinthessen saját élethelyzetére, rálásson problémái megoldására.

Bővebben

Pszichológiai konzultációs témák

A pszichológiai konzultáció a jövőre irányul, megoldásokat keres konkrét problémákra. Lehetőség van az elakadások gyökerére is rápillantani, de a cél a problémák mielőbbi megoldása. 
Fiatal felnőttek részére 
Karriertervezés állásinterjúra való felkészítés; Önbizalom növelése, határozottság; Önismeret, ki vagyok, mit szeretnék; Személyes célok elérésének támogatása; Teljesítményproblémák; Önállóság, pszichológiai és anyagi függetlenség; Párválasztás, családalapítás.
Felnőtt korosztály részére 
Karrierváltás, pozícióváltás, előléptetés támogatása; Önmegvalósítás, Munka-magánélet egyensúly kialakítása; Időmenedzsment, Kiégés, stressz-kezelés; Munkahelyi problémák kezelése, konfliktuskezelés; Nehéz helyzetek kezelése; Egyéni célok elérése; Párkapcsolati nehézség
Várom Önt Békéscsabán!
 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!