Blog

Boldogságparadoxon

Mindenkinek ismerős, hétköznapi dilemma lehet a következő helyzet: egy hosszú, fárasztó hétköznap után, másra se vágyni, mint lepihenni a kanapéra. Eközben persze azon vívódni, mennyi más hasznos dologgal is el lehetne tölteni az időt.

Bővebben

A magyar lakosság több, mint felének nincs önbecsülése! (byPálferi)

Az önbecsülés egy mély, alapvető viszony önmagunkhoz, másokhoz és a világhoz. A múltbéli tapasztalatok, sikerek, kudarcok és a környezeti hatások, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy milyen lesz valakinek az önbecsülése. Forrását tekintve lehet külső és belső önbecsülésünk is, amelyekből 4 kategória alakítható ki.

Bővebben

Pszichológiai konzultáció menete

A pszichológiai konzultáció a jövőre irányul, megoldásokat keres konkrét problémákra. Lehetőség van az elakadások gyökerére is rápillantani, de a cél a problémák mielőbbi megoldása.
Ez a fajta kapcsolat lehetőséget teremt arra, hogy a pszichésen egészséges emberek saját erőforrásaikat hatékonyabban kiaknázzák. A pszichológus segíthet abban, hogy új nézőpontból tekinthessen saját élethelyzetére, rálásson problémái megoldására.

Bővebben

Pszichológiai konzultációs témák

A pszichológiai konzultáció a jövőre irányul, megoldásokat keres konkrét problémákra. Lehetőség van az elakadások gyökerére is rápillantani, de a cél a problémák mielőbbi megoldása. 
Fiatal felnőttek részére 
Karriertervezés állásinterjúra való felkészítés; Önbizalom növelése, határozottság; Önismeret, ki vagyok, mit szeretnék; Személyes célok elérésének támogatása; Teljesítményproblémák; Önállóság, pszichológiai és anyagi függetlenség; Párválasztás, családalapítás.
Felnőtt korosztály részére 
Karrierváltás, pozícióváltás, előléptetés támogatása; Önmegvalósítás, Munka-magánélet egyensúly kialakítása; Időmenedzsment, Kiégés, stressz-kezelés; Munkahelyi problémák kezelése, konfliktuskezelés; Nehéz helyzetek kezelése; Egyéni célok elérése; Párkapcsolati nehézség
Várom Önt Békéscsabán!
 

A sétáló konzultáció

A sétáló konzultáció már létező dolog, nem én találtam ki, de nagyon tetszik. Miért kellene ragaszkodnunk ahhoz, hogy a négy fal között egy asztal mellett üljünk és beszéljünk a problémákról. Mennyivel jobb érzés kint a természetben, a madarak csicsergése mellett megbeszélni, ami nehéz. Pszichológushoz nem egyszerű elindulni. Bemenni egy rendelőbe és ott egy számunkra ismeretlennel beszélni a problémáinkról, nehéz, nekem is az lenne. Ezzel szemben találkozni valakivel Csabán a városban, és menni egy kört. Sétálni egy közeli parkban, vagy az erdő nyugalmában átgondolni, hogy lehetne könnyebb az élet, az már barátságosabb. Persze vannak olyan témák, amikhez jobb leülni, mert komolyak, vagy erős érzelmeket váltanak ki, amit jobb biztonságos közegben megélni a négy fal között. Ilyen is van… Rajtad múlik, melyik a kényelmesebb. 
 

 

Milyen a vezetői stílusom?

Miért fontos, hogy tisztázzuk, melyik vezetői stílus illik hozzánk a legjobban? Azért, mert minél többet tudunk meg önmagunkról- arról, mi az, ami igazán érdekel, hogyan hozunk döntéseket, miért tesszük azt, amit teszünk-, annál hatékonyabbak leszünk mások támogatásának megszerzésében, miközben céljainkat próbáljuk elérni.

Bővebben

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!